Tuulilasin korjaus Tampereella tai Pirkanmaalla

Tuulilasin korjaus voi olla esimerkiksi nastan- tai kiveniskemän korjausta. Tärkeintä on toimia välittömästi, kun havaitset tuulilasissasi vaurionalun. Näin päästään parempaan lopputulokseen ja pystytään paremmalla todennäköisyydellä estämään suuremman halkeaman syntyminen. Vaurioitunut tuulilasi on liikenteessä aina turvallisuusriski ja se voi häiritä näkökenttää. Lisäksi katsastuslain tiukennusten jälkeen haljennut tai isoilla säröillä oleva tuulilasi johtaa nykyään käytännössä automaattisesti hylkäyspäätökseen katsastustilanteessa.

Vaurio lasissa, tarvetta tuulilasin korjaukselle? Toimi näin:

  • Peitä vauriokohta heti teipillä, jotta siihen ei pääse likaa. Älä pese tai puhdista vauriokohtaa itse, sillä lasinpesuneste tai lika vauriokohdassa vaikeuttaa korjaamista ja huonontaa lopputulosta.
  • Käännä lämmityslaitteen puhallus pois tuulilasista, sillä lämpö saa vaurion laajenemaan. Pyri muutenkin välttämään suuria lämmönvaihteluita.
  • Ota pikaisesti yhteyttä AKi-Lasin ammattilaisiin ja tilaa tuulilasille korjausaika. Useimmiten korjaus voidaan suorittaa saman tien.

Tuulilasin korjauksen hinta?

Tuulilasin korjauksen hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi lasissa olevan vaurion tyyppi ja laajuus sekä tuulilasin paksuus. Hinnat ovat 60 eurosta ylöspäin. Jos sinulla on tuulilasivakuutus, kerro siitä meille – me hoidamme tarvittavan yhteydenpidon vakuutusyhtiöösi. Työlle voidaan yleensä myöntää myös takuu.

Tuulilasin vaihto – kun pelkkä korjaus ei enää riitä

Aina pelkkä tuulilasin korjaus ei enää riitä, vaan tuulilasi on syytä vaihtaa kokonaan uuteen. Esimerkiksi katsastustilanteessa tuulilasin kunto saattaa vaikuttaa siihen, pääseekö auto katsastuksesta läpi. Isommat halkeamat ja vauriot johtavat nykyään käytännössä aina hylkäykseen, jolloin tuulilasin vaihto tulee väkisinkin eteen.

Myös sameaksi kulunut ns. ”hiekansyömä” tuulilasi on riski liikenteessä – kuvittelepa esimerkiksi tilannetta, jossa aurinko heijastaa vasten kulunutta tuulilasia muuttaen näkyvyyden aivan olemattomaksi. Uusi, kirkas tuulilasi parantaa näkyvyyttä ja lisää samalla huomattavasti ajomukavuutta ja -turvallisuutta.

Anna ammattilaisen huolehtia tuulilasin vaihdosta

Kuten tuulilasin korjauksenkin kohdalla, myös tuulilasin vaihto kannattaa jättää luotettavan ammattilaisen huoleksi. Nykyaikaisissa autoissa tuulilasi on osa kantavaa korirakennetta, jolloin lasin asennuksen on oltava kunnollinen ja kestävä. Pahimmassa tapauksessa huonosti tai väärin asennettu tuulilasi aiheuttaa todellisen hengenvaaran esimerkiksi kolaritilanteessa.

Myös lasilla itsellään on väliä: houkuttelevasta hinnastaan huolimatta markkinoiden halvimmat tarvikelasit eivät pysty vastaamaan laadukkaampien tuulilasien laatuun. Me AKi-Lasilla edustamme, myymme ja asennamme Euroopan johtavan tuulilasivalmistajan, Saint-Gobainin, alkuperäisiä tuotteita. Ne täyttävät kaikki autonvalmistajan vaatimukset ja ovat turvallinen valinta.

Onko tuulilasin korjaus tai vaihto tarpeen Tampereella tai Pirkanmaalla? Ota yhteyttä!